Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.07.2016 20:23 - Колко са "дърти" вашите кръвоносни съдове?
Автор: vangelpanov Категория: Други   
Прочетен: 1150 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 01.09.2016 04:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Преди известно време в хода на разговора мой познат употреби израза "Ама той много дърт, бе!" по отношение на наш общ познат, надхвърлил 80-ге години.  Честно казано от юноша не бях го чувал този леко подигравателен израз, с който навремето в селото на дядо и баба ми се наричаха всички възрастни хора. "Много си одъртял, бе!" си подхвърляха старци от различните махали, като се засекат на фурната или в хоремага, след като не са се виждали месец - два. "Малее, колко е одъртяла, ма?!" - одумваха току -що преминалата покрай тях прегърбена старица седналите на сянка клюкарки, нищо че някои от тях бяха далеч по-възрастни и по-съсухрени!
Веднага след разговора се улових, че през последните десетина години този израз е присъствал трайно в речника ми по време на презентациите, които съм правил, но повече в смисъла на мръсен, замърсен, затлачен идващо от английското "dirty". И изведнъж си дадох сметка, че с напредване на възрастта кръвоносните ни съдове наистина стават "дърти" и в двата смисъла на тази дума - и по-стари и по-затлачени! А кръвоносната ни система с нейните между 60 000 и 100 000 километра съдове от всякакъв калибър с разгърната площ от 6500 м2 е практически всичко за нас и затова си заслужава да се постараем да стане "дърти" колкото се може по-късно. И това е напълно разбираемо като стремеж в ежедневието ни защото нейната основна задача е да обезпечава чрез кръвта органите и тъканите в нашия организъм с всичко необходимо и да изхвърли от тях всичко ненужно! Ако кръвоносната система престане да функционира нормално, дори и при най-здравословния начин на живот нашите клетки ще гладуват и ще се задъхват. И като резултат ще имаме ускорено развитие на различни болести и стремително "одъртяване" на организма. Ненапразно източните народи казват, че човек е на толкова година, на колкото години са кръвоносните му съдове!
Атеросклерозата - твърде личния въпрос за всеки от нас Болшинството заболявания на сърдечно-съдовата система могат да се обединят под една дума "Атеросклероза". Под въздействието на традиционните рискови фактори (неправилно хранене, пушене, диабет, хипертония и др.) започва да се изменя вътрешната обвивка на съдовете - ендотелиума. В резултат на това те се възпаляват и се променят техните свойства. Те стават по-податливи на спазми, към тях по-лесно се зацепва холестерина, образват се тромби. Така се формират атеросклеротичните плаки по стените на съдовете, които стесняват отвора на съдовете, като препятствоват нормалния кръвопоток. При запушване на съда възникват сърдечно-съдова катастрофа - инфаркт на миокарда или инсулт.
Артериите на краката имат размер 8-9 мм, сънните артерии - 6-7 мм, коронарните артерии - 3-4 мм, артериите на мъжкия полов член - 1-2 мм. Затова първите признаци на сърдечно-съдови нарушения при мъжете са свързани с еректилната дисфункция - импотентността. 
Здравите кръвоносни съдове трябва: да имат здрави еластични стени, способни при необходимост да се разширяват и да намаляват кръвопотока
да бъдат здрави и гладки отвътре и по този начин да да не се допуска завихрянето на кръвта, образуването на тромби и отлагането на атеросклеротични отлагания.
Нарушаването на кръвообращението практически се явява главната причина за всички заболявания на сърдечно -съдовата система и, разбира се, на самото сърце.
Слабото звено 
  Вените се явяват най-слабото звено на сърдечно-съдовата система, затова техните заболявания се срещат много по-често от заболяванията на артериите. Вените имат доста по-сложно устройство тъй като по тях кръвта трябва да тече отдолу нагоре. Стените на вените са доста по-тънки от стените на артериите. Особено уязвими са вените на долните крайници и на правото черво. Усложнение на варикозното разширение на вените се явяват хемороидите.  Налягането трябва да бъде в норма   Битува мнението, че повишаването на артериалното налягане (хипертонията) след 55 години е нещо обичайно, тъй като много от хората на тази възраст дори не го забелязват. Всъщност, хипертонията, независимо на коя възраст, е нещо изключително сериозно - тя е признак за развитие на инсулт, инфаркт, заболявания на бъбреците, очите. Това е едно от най-разпространените заболявания на сърдечно-съдовата система, при която страдат кръвоносните съдове. 
Един бърз тест, чрез който всеки може да ориентира дали са започнали съдови нарушения в организма му:
1.Имате ли главоболие и световъртеж?
2.Изпитвате ли умора и слабост без основателна причина?
3.Чувствителни ли сте към промените във времето?
4.Случва ли се да ви се появават петънца и и да ви притъмнява пред очите и да ви звънят ушите?
5.Имате ли пристъпи на сърцебиене и ускоряване на пулса без основателна причина?
6.Страдате ли от нарушение на съня?
7.Изпитвате ли умора през деня, независимо че сте се наспали през нощта?
8.Влошава ли ви се вниманието, слуха, зрението, паметта?
9.Студени ли са ви краката дори и в топло време?
10.Изпитвате ли тежест в краката, изтръпване на ръцете и краката?
Ако сте отговорили с "Да!" на 2-3 въпроса, то при вас са започнали сърдечни нарушения. Необходимо е да започнете профилактични действия! НЕ ЧАКАЙТЕ!
Ако сте отговорили с "Да!" на 3 и повече въпроса, вашата сърдечно -съдова система се нуждае от регулярна грижа. ЗАЕМЕТЕ СЕ СПЕШНО СЪС СЕБЕ СИ!

РЕЦЕПТА ЗА МЛАДОСТТА НА КРЪВОНОСНИТЕ СЪДОВЕ
Ако искате да продължите живота с 10-20 години и на 50 години да изглеждате и да се чувствате като на 35 години редовната грижа за състоянието на кръвоносните съдове трябва да се превърне в НОРМА.
НОРМА НА ЖИВЕЕНЕ!

ФРЕНСКИЯТ ПАРАДОКС
Във Франция, където населението отдава предпочитание на храни с високо съдържание на мазнини, е най-ниското (с 40% и повече отколкото в другите страни на Европа и Америка)  ниво на заболявания на сърдечно-съдовата система и онкологични заболявания. При това французите живеят не само красиво, но и по-дълго. Това явление се нарича "Френски парадокс". Причината за това се крие в едно гастрономическо пристрастие на французите - доброто червено вино. Определена е и минималната норма от целебната гроздова напитка - 2 чаши добро червено вино на ден. Но лекарите съвсем не бързат да препоръчат на своите пациенти със сърдечно-съдови и онкологически заболявания неговата редовната употреба. На първо място, виното съдържа алкохол! На второ място, най-ценния продукт, който може да се получи от гроздето, не е виното, а екстрактът (концентрираният извлек) от семките на тъмните сортове грозде.

 
СЪКРОВИЩАТА НА СЕМКАТА ОТ ГРОЗДЕ Екстрактът от семките на грозде е един от най-богатите източници на най-мощните природни антиоксиданти - протоантоцианидини, ресвиратрол, катехини и т.н. Многобройните изследвания са показали, че екстрактът от семената на грозде укрепва съединителната тъкан по стените на кръвоносните съдове, прави ги здрави и еластични, намалява отоците и опасността от образуване на тромби (намаляват лепкавостта на тромбоцитите), притежава противовъзпалително действие. 
Екстрактът от семки на грозде способства за възстановяване на целостта на ендотелиума, покриващ вътрешните стени на кръвоносните съдове, за намаляване на нивото на "лошия" холестерин, за "почистване" отлаганията по стените на кръвоносните съдове, за възстановяване на тонуса на съдовете и за нормализация на налягането.
Екстрактът от семки на грозде е признат за най-достъпното и най-ефикасното средство при варикозно разширение на вените.
КАЗАНО НАКРАТКО:
ЕКСТРАКТЪТ ОТ СЕМКИ НА ГРОЗДЕ Е ЕДНО ОТ НАЙ-ДОБРЕ ИЗУЧЕНИТЕ И БЕЗОПАСНИ СРЕДСТВА ЗА ГРИЖА ЗА ВСИЧКИ ЗВЕНА НА СЪРДЕЧНО-СЪДОВАТА СИСТЕМА - КАПИЛЯРИ, АРТЕРИИ, ВЕНИ И СЪРЦЕ.

  На основата на екстрактът от семки на червено грозде и зелен чай е създаден "Комплекс с екстракт от семки на грозде". Това е универсално съвременно средство с високо съдържание на най-ценните вещества от семките от грозде, с широк спектър на полезно действие и в много удобна форма за прием - само по 1 таблетка на ден, която се смуче. Това позволява постъпването на антиоксидантите и другите полезни вещества да постъпват в кръвоносната система още от устата. Приемът на този комплекс е полезен в редица случаи, сред които:
1. Профилактична грижа за сърдечно-съдовата система
2.Всякакви нарушения на сърдечно-съдовата система, в това число хипертония, хипотония, варикозно разширение на вените и хемороиди.
3.Влошаване на паметта и вниманието, нарушаване на зрението
4.Алергии, бронхиална астма
5.Затлъстяване, захарен диабет
6.Импотентност
7.Хъркане, апнея
8.Климакс
9.Всякакви програми за "почистване" на организма и корекция на теглото.
В 1 таблетка от комплекса се съдържа дневната норма от антиоксиданти, която е еквивалентна на съдържанието на антиоксиданти в 2 чаши червено вино или 7-8 чашки зелен чай.
Препоръки по приема:
1.Приема се по една таблетка на ден, която се смуче.
2.
Най - подходящото време за прием на таблетките с цел укрепване на сърдечно-съдовата система е от 18.00 до 22.00 часа.
За огромната полза и ефективността от "Екстрактът от семки на грозде" в рамките на 21-те профилактично-трапевтични програми ще разкажа в някои от следващите дни!




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vangelpanov
Категория: Бизнес
Прочетен: 16968
Постинги: 8
Коментари: 2
Гласове: 4
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930