Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.07.2016 22:49 - Тихата епидемия или кой краде от нашите кости
Автор: vangelpanov Категория: Други   
Прочетен: 822 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 06.06.2018 16:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
      Вместо встъпление:
Вече повече от девет години, биологично активните добавки, фиточайовете и много природни продукти за пълноценно хранене се настаниха трайно в живота ми и живота на моето семейство, както и в живота на много мои познати и техните семейства. Вече не си спомням как точно се получи навремето, но успявах да дам правилни съвети на много от тях и затова в поредица от статии ще публикувам опита си с различни продукти и програмите, в които участват.

Кой ни краде от костите?
  Без костите нашето тяло щеше да бъде нещо безформено или в най-добрият случай щеше да прилича на тялото на охлюв, но при тези размери по скоро бихме приличали на Джаба от хитовия филм "Междузвездни войни", По същия начин една къща без своите тухли ще бъде безформена купчина от мазилка и други материали. Скелетът на нашето тяло е съставен от костите, така както тухлите съставляват скелета на една къща. За съжаление обаче, заплеснати в динамиката на съвременния живот, всички много малко се замисляме за основата на нашето тяло, като се сещаме за нея когато нещо някъде из този скелет започне да ни боли. А тогава обикновено е доста късно. Именно това недоглеждане е в основата на невероятното разпространение на такова опасно заболяване на костите като остеопорозата и една от нейните разновидностти - парадонтозата. Като резултат от това човек може да си счупи крака като просто се спъне на прага на банята или като се наведе дори да си завърже връзките на обувките. Защо напоследък се среща все по.често и при все по-млади хора този опасен недъг, който са считани минути може да ви превърне в инвалид? Може ли да се избегне и да съхраним за много по-дълго време основата на нашето тяло?       Тихият крадец!   Остеопорозата е болест, която прави костите по-крехки и порести и те стават податливи на счупвания или спуквания особено в областта на кръста, китките и бедрата. Това се случва заради възникналата загуба на костна маса. Отвън костта изглежда нормална, но отвътре се образуват микрокухини. Заради скрития характер на заболяването остеопорозата често се нарича "тихата епидемия". Човек дълго време може изобщо да не подозира за надвисналата опасност. Намалянето на костната плътност не се съпровожда с някаква болка. Дори и да възникват някакви симптоми, а най-често това са болките в гърба, то те не се свързват с остеопорозата, а се отдават на преумора или някаква друга причина и се лекуват локално. Такъв симптом обикновено е радикулита. И едва когато настъпи счупването се оказва, че това е в резултат на дълго и търпеливо развитие на остеопорозата. Между другото много сигурни симптоми за развиваща се остеопороза са болките в кръста или гръдната част на гръбнака, внезапни краткотрайни болки или спазми в коленете и стъпалата нощно време, лесна уморяемост, зъбен камък, парадонтоза.       Остеопорозата "обича" жените   Остеопорозата вгорчава живота на всяка трета жена и на всеки дванадесети мъж. Това е свързано преди всичко с хормоналните изменения, произтичащи в женския организъм с напредването на възрастта. Преди всичко става дума за климакса и менопаузата. Първото съществено намаление на костната плътност настъпва веднага след настъпването на климакса, когато се намалява нивото на половите хормони, и скелетът губи своята хормонална защита.       Защо се разтварят костите?
  Има и други причини за крехкостта на костите. В здравия организъм всички биохимични процеси в костните тъкани са строго балансирани. Нарушаването дори на един от тях може да доведе до патология на скелета. Най-важната роля в тези процеси играе калцият.
Именно нарушаването на калциевия обмен е в основата на много заболявания на костната система и, на първо място, на остеопорозата. Именно поради загубата на калция костите губят своята здравина и стават крехки. Но нарушението на калциевия обмен не е главната причина за разрушаването на костната тъкан, а е само следствие.
      Къде отива калция?
  Нашият живот е непрекъсната обмяна на вещества в нашето тяло! Спре ли тази обмяна - това означава, че вече сме мъртви! Едно от най-важните условия за нормалното протичане на тази обмяна е нивото на Ph или киселинно-алкалния баланс. Даже минималното отклонение на Ph от нормата е способно да наруши болшинството процеси в нашия организъм. Особено опасно е отклонението на киселинно-алкалния баланс по посока на завишаване на киселиността. 
За да възстанови нарушения баланс, организмът ни плаща скъпа цена - той започва да използва собствен източник на алкалност - калция от костите и зъбите. И като резултат - развитие на заболявания на опорно- двигателния апарат и прогресиране на остеопорозата.
      Не позволявай да се вкиснеш!   Основната причина за нарушаване на киселинно-алкалния баланс и вкисването на нашия организъм е нашето хранене. А именно, преобладаването в храната на такива храни като захар, месо, пилешко, риба, пастьоризирани млечни продукти, изделия от рафинирано брашно, булгур, консерванти, добавки към хранителните продукти и изделия, алкохол, кафе, шоколад, което води до хронично вкисване на организма и повсеместно разпространение на калциев дефицит в организма на съвременните хора.

      БОЛШИНСТВОТО ОТ СЪВРЕМЕННИТЕ ХОРА ИМАТ ХРОНИЧНО ОКИСЛЯВАНЕ НА ОРГАНИЗМА И ИЗПИТВАТ ПОСТОЯНЕН ДЕФИЦИТ НА КАЛЦИЙ. В СЪЩОТО ВРЕМЕ НИЩО НЕ ПРАВЯТ ДО НАСТЪПВАНЕТО НА СЕРИОЗНИТЕ ПРОБЛЕМИ КАТО ОСТЕОПОРОЗАТА, НАПРИМЕР!

      Не само костите се нуждаят от калций   Капцият е жизнено важен не само за поддържане на костната маса. От този елемент се нуждаят кръвоносните и лимфните съдове, кръвта и тъканите в нашия организъм. Той позволява да се контролира нивото на кръвното налягане и да се снижава вороятността за неговото повишаване до 40%. Калцият забавя растежа на раковите тумори, намалява холестериновите плаки, осигурява нашата стресоустойчивост и даже помага да станем по-стройни.     Идеалният калций
   Повечето хора вече осъзнават, че за да предотвратят остеопорозата и много други здравословни проблеми, е необходимо да приемат допълнително калций! Благодарение на широкомащабните рекламни кампании за наличието на калций в млечните продукти и хранителните добавки, потреблението на калций нараства многократно, но за съжаление остеопорозата не само не отстъпи, но обратно -  случаите се увеличават многократно, а възрастта на заболяване се снижава. Какво става?
Въпросът е в това, че при цялата си значимост, калцият е един от най-трудно усвояемите елементи в организма. Калцият се усвоява добре само от продукти, които не са преминали термична обработка, в това число и пастьоризация, защото в хода на термичната обработка той става неорганично вещество. Неорганичният калций дори да е с природен произход, практически не се усвоява от организма. Именно поради това, масовите спекулации и откровено неграмотни статии в интернет пространството и социалните мрежи за промяна на нивото на Ph по посока на алкализация посредством сода бикарбонат или карбонатни добавки, са признак за сериозно непознаване на проблематиката. Лично за мен това е и подигравка с болката и страданието на много хора, засегнати от остеопороза, парадонтоза и други заболявания, дължащи се на калциевият дефицит. Да не говорим за откровената пропаганда за възможността на калция да се справи и с къде по-тежки здравословни проблеми. За усвояването на неорганичния калций е необходимо по-голямо количество солна киселина, но болшинството от хората с напредване на възрастта имат понижена киселинност в стомаха. За по-доброто усвояване на калция е необходим и витамин Ди баланс на минералите, но при болшинството от съвременните хора е нарушена обмяната на веществата, който е в основата на този баланс.
За един от най-добрите източници на калций е признат калциевият цитрат. Това е органично и бързоусвояемо съединение, чиято безопасност и ефективност са добре изучени и доказани. Усвояемостта на калция от това съединение не зависи от възрастта и киселинността в стомаха,
Калциевият цитрат не се отлага в бъбреците, съществено намалява изхвърлянето на калция с урината, а при продължително използване даже способства за намаляване на процесите на образуване на камъни в бъбреците и пикочопроводните пътища.
      Идеално усвояване и бърз резултат   Като източник на идеално усвояем калций в нашето семейство е комплекса "Цитрокалцевит", който е създаден на основата на калциев цитрат и комплекс от основни витамини. Препоръчва за деца и възрастни, но е особено полезен за:
1.За децата и особено за тези, които често боледуват.
2.За жените при бременност, при кърмене, при климакс
3.При нарушаване на обмяната на веществата
4.За профилактика на процесите на вкисване на организма
5.При алергии и заболявания на дихателните пътища
6.При остеопороза и други заболявания на опорно-двигателния апарат
7.При стрес и при разстройство на съня
8.При цистит и други заболявания на пикочопроводните пътища
9.При косопад, разслояване на ноктите, при снижаване на еластичността на кожата
    Общо взето "Цитрокалцевит" попълва денонощния дефицит от калций и основните витамини (А, В1, В2, В3, В12, В6, В9, D, C, E, H)
Препоръчвам да се приема по следния начин:
Деца от 7 до 10 години - по 2 таблетки на ден
Деца над 10 години и възрастни - по 2 пъти по 2 таблетки на ден
Най-доброто време за прием на "Цитрокалцевит" е втората половина на деня.

За необходимостта и огромния позитивен ефект от прием на "Цитрокалцевит" в рамките на програмите за детоксикация, клетъчна рехабилитация и промяна на клетъчния метаболизъм ще напиша следващия път.




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vangelpanov
Категория: Бизнес
Прочетен: 16947
Постинги: 8
Коментари: 2
Гласове: 4
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930