Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.08.2016 08:35 - Отслабване без диета
Автор: vangelpanov Категория: Бизнес   
Прочетен: 656 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
През последните няколко месеца, най-честият въпрос, който чувам от мои познати, с които не съм се виждал отдавна, е "Я, ама ти си отслабнал!?"
Вярно, не са кой знае колко - 12 килограма от началото на годината, но по-важното е, че не съм правил никакви специални диети или физически упражнения - бррр, а просто започнах да отбягвам храните, в които има емулгатори. Това е доста трудна задача защото тези "гадинки" се намират във всичко, което обичам - от киселото мляко и майонезата, през лютеницата, та до сладоледа.
Защо направих това и как помогнах на организма си постепенно да се изчисти от натрупаните емулгатори и бързо да се оттървава от тези, които постъпват с ежедневната храна, която консумирам (все пак пазарувам за себе си и за моето семейство от български магазини, чиито рафтове пращят от такива храни), ще стане дума накрая.
Едни от последните изследвания на учените от Държавния университет на щат Джорджия, които прочетох в началото на 2016 година,  недвусмислено показаха, че една от основните причини за затлъстяването е наличието на изкуствени емулгатори в хранителните продукти!
Тези вещества са необходими за да се смесват в единна маса вещества, които по природа не се смесват едно с друго. В старите времена за тази цел нашите предшественици са използвали яйчения жълтък, но съвременната хранителна промишленост използва за тази цел синтетични аналози като моно и диглецириди на мастните киселини, глицеринови ефири, лецитини и други подобни. В малки количества тези вещества са относително безвредни за нашия организъм, но в последно време се наблюдава истинско нашествие на хранителните продукти с емулгатори. Тях можете да ги срещнете практически във всички продукти, които влизат в ежедневното ни меню - кисели млека, айряни, сладолед, майонези, кетчупи, лютеници, зеленчукови и плодови пюрета, сладкарските и хлебните изделия, дори и в плодовите десерти.
Учените са проанализирали средното потребление на емулготори от съвременния човек и са започнали да дават сътветната доза спрямо теглото на опитни мишки. Съвсем скоро в опитните животни се е появил бактериален дисбаланс в червата, което довело след себе си цяла орда от здравословни проблеми.
В мишките се  нарушил обмена на веществата, от което те, потрябявайки едно и също количество храна, започнали да наддават в теглото. Да ви  познат изразът:  "Една и съща храна и едно и също количество ям, а дебелея!!!" Защото вече сме изяли предостатъчно емулгатори!!!!
Освен това при опитните мишки започнали сериозни проблеми с червата, а на всеки интелигентен човек е известно, че бързото и безопасно за здравето отслабване е възможно единствено при безупречна работа на храносмилателните органи, започвайки отдолу нагоре - черва, черен дроб, стомах.
В Кодекс Алиментариус, който се явява сбор от международните стандарти за храните, емулгаторите са с индекс от Е400 до Е499. Най-разпространените емулгатори се класифицират по следния начин:
1.Е322 - лецитини, които се явяват едновременно и стабилизатори и емулгатори
2.E422 - амониеви соли на фосфотидиловата киселина
3.Е432-436 - полисорбати и техни производни
4.Е471 - моно и диглицериди на мастните киселини
5.Е472 - ефири на мастните и органичните киселини, глицерин
6.Е473 - ефири на мастни киселини, захароза
7.Е476 - ефири на взаимоетерифицирани, рацинолови киселини и полиглицерин
8.Е491-496 - ефири на сорбината, 
Ако имате желание да имате стегнато и стройно тяло, без излишни тлъстинки по себе си, без диети и натоварващи фитнес упражнения, просто внимателно четете етикетите на това, което купувате за да сложите на семейната трапеза, и избирайте това, което има по-малко емулгатори. А ако сте загрижени за здравето на своите близки, споделяйте тази информация, защото е време всеки сам да се грижи за здравето си, опълчвайки се на "хранително-отравящата" промишленост и техните най-големи съюзници в разрушаването на нашите организми - фармацевтичната промишленост.
А що се отнася до това - как и с кои чайове помогнах на организма си да се чисти от емулгаторите - пишете на лични съобщения на фейсбук страницата ми! Ще споделя с радост това, което правя, на всеки, който има желание и е взел решение да управлява живота си!



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vangelpanov
Категория: Бизнес
Прочетен: 16965
Постинги: 8
Коментари: 2
Гласове: 4
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930