Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.07.2016 13:54 - На някои езици думата за черен дроб е синоним на думата за живот
Автор: vangelpanov Категория: Бизнес   
Прочетен: 1234 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 20.07.2016 19:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Беше пролетта на 2008, когато сдружението ни се готвеше интензивно за участие в международен хоров конкурс в гр.Балашиха в Подмосковието в Руската Федерация. Тъй като датите на конкурса бяха непосредствено преди и по време на 24 май, получихме покана от Бисер Киров - културно аташе в посолството ни в Москва, да участваме в приема по случай 24 май! Подготовката на състава беше много интензивна, но за съжаление от началото на април Юлияна започна да отпада и да поддържа една гадна постоянна температура! Няма да влизам в подробности, но след месец и половина погрешни диагнози за белодробни възпаления и още по-погрешни лекарства - смениха й три антибиотика, се оказа че спешно трябва да и се отстрани възпаления жлъчен мехур и че черния й дроб е изпъстрен с хемангиоми. Участието в конкурса пропадна, но тогава за първи път прозрях, че черния дроб на човека е най-уязвимия орган и в същото време неговите проблеми са най-трудни за диагностициране, защото никой от лекарите по време на този период не допускаше проблеми с черния дроб. Отделна история е как се стигна до откриването на проблема, но днес приказката ми е за друго!
Казват че всички пътища в нашия организъм водят към и от черния дроб. Дествително, повечето от болестите започват с някакви аварии в дейността на нашата "фабрика на живота". Тази фабрика изпълнява едновременно повече от 150 функции, болшинството от които се явяват жизнено важни. Затова всяко неблагополучие в дейността на черния дроб може да доведе до обостряне на стари или възникване на нови заболявания. За съжаление нашият черен дроб има много врагове, но най-голямата вреда нанасяме самите ние, робувайки на три много разпространени мита за черния дроб:   Първи мит
Ако няма болка отдясно с черния дроб всичко е наред
  Всъщност черният дроб никога не боли! При никого и по никакъв повод! И в това е целия проблем. Вътре в черния дроб няма нервни окончания, затова ние никога не можем да усетим кога черния дроб е заболял.Ако черния дроб увеличава своите размери ние ще усетим само тежест и дискомфорт.  А болките отдясно говорят само за проблеми в жлъчкопроводните пътища и жлъчния мехур или в задстомашната жлеза /панкреас/ . По време на моите продуктови обучения давах следния много показателен пример за това как се чувства черния дроб при прием на концентриран алкохол. Предлагах награда на доброволец от публиката, изпие 25 мл., да кажем ракия, и след това със същото количество да измие интимните си части, които са богато наситени с нервни окончания.  Доброволци обикновено нямаше!!! Но е факт, че това са наши тъкани, а алкохолът е един и същ и ефектът от него върху тъканите е също е един и същ. Разликата е в наличието на нервни окончания. Наистина, че черният дроб "мълчи" дори когато се разрушава, докато всички други органи отдавна биха ни дали да се разберe за проблемите им!
 
Втори мит
Само силно концентрираните алкохолни напитки разрушават черния дроб
  На практика, черният дроб се разрушава със същата интензивност от халба бира, каквато е и от чашка ракия или водка. При употребата на слабоалкохолни питиета опиянението настъпва по-бавно и хората изпиват по-големи количества. След 15-20 години такъв "трезвен" живот може да се развие в алкохолен хепатит или цироза. Особено бързо се разрушава черния дроб от консумиране на алкохол при жените!  
Трети мит
Ако нямате вредни навици можете да не се притеснявате за черния си дроб
  На практика черният дроб на съвременния човек работи с огромно натоварване, тъй като ежедневно неутрализира и отстранява вредните вещества, постъпващи с храната, водата и въздуха. Наскоро срещнах ужасяващото становище на авторитетно американско медицинско издание, което цитираше дългосрочно проучване сред хора със заболявания на черния дроб. Безпристрастната статистика показваше, че 30% от всички случаи на обръщане към лекар с оплаквания от черния дроб са в резултат от нарушаване на неговите функции от страничните действия на предписани лекарства. 

Когато черният дроб започне да не се справя с обезвреждането на вредните вещества, в борбата за оцеляване клетките на черния дроб започват да натрупват мазнини. По този начин те се стремят да затворят проникналите в тях токсини във водонепроницаем мастен "саркофаг" и да ги изолират от останалото съдържание на всяка една клетка. По този начин черният дроб постепенно увеличава своите размери. Това състояние се нарича стеатоза или мастно прераждане на черния дроб. И това явление се наблюдава при всеки един съвременен човек.
Експрес тест
Здрав ли е вашия черен дроб?
1.Вашата възраст е над 35 години?
2.Жена ли сте?
3.Страдате ли от излишни килограми, захарен диабет или други заболявания на обмяната на веществата?
4.Боледували ли сте от хепатит?
5.Имате ли проблеми с храносмилането, гадене, горчивина в устата?
6.Имате ли склонност към алергии?
7.Страдате ли от кожни заболявания и имате ли много бемки и лунички?
8.Имате ли вредни навици - пушене, употреба на алкохол и наркотици?
9.Налага ли ви се да приемате много лекарства, в това число антибиотици и противозачатъчни средства?
10.През последните 2 години не сте провеждали курсове за "очистване" и укрепване на черния дроб?
Ако сте отговори с "Да!? на 2 въпроса, вашият черен дроб работи с натоварване и изисква внимание!
Ако сте отговорили с "Да!" от 3 до 5 въпроса вашият черен дроб е в зоната на риска и вие задължително трябва да започне да се грижите стриктно за състоянието му!


Обърнете сериозно внимание на следната забележка, която можете да срещнете на листовката към вашите лекарства:
"...Не се метаболизира в черния дроб..." -
това означава, че лекарството не се преработва в черния дроб и от това можете да бъдете спокойни защото точно метаболитите, а не самият лекарствен препарат повреждат чернодробната тъкан!

И ТАКА: ЗА ВСЯКА ЧЕРНОДРОБНА КЛЕТКА ПО БРОНЕЖИЛЕТКА

Всяка секунда в клетките на черния дроб протичат милиарди биохимични процеси, от които зависи нашия живот! Да са справя с такова огромно натоварване на черния дроб му помага доста сложната му структура като самостоятелен орган. Затова за грижата за черния дроб, за укрепването на здравите и възстановяването на повредените клетки се изискват особени средства. За щастие природата ни е дарила щедро с такива пазители и целители на черния дроб!

ПОДАРЪКЪТ НА ДЕВА МАРИЯ Древните са казали много вярна мъдрост: "За всяка болка си има и цяр!". Точният превод на тази древна синтенция, между другото е: "За всяка болест някъде расте лекарството!". Именно древните лечители са разпознали в бодливия цвят на белия трън, по-популярен в България като магарешки бодил, ненадминатия лечител на черния дроб. За неговата невероятна лечебна мощ, те са нарекли растението "Подаръкът на Дева Мария", тъй като според преданието самата Дева Мария е насочила лечителите към невероятните свойства на крайпътния бодил - любима храна на магаретата. Заради неговата способност бързо да се притичва на помощ, звучаща на руски като расторопность, в Древна Русия са нарекли растението расторопша! Пак в руските статии, посветени на това лечебно растение, срещнах твърдението, че древните българи са казвали: "Като намериш бял трън - можеш да изхвърлиш всички лекарства!" Тази слава белият трън дължи преди всичко на своите плодове - семената, макар че се използват и цветовете, и стеблото, и корените на растението. Именно в семената съвременните учени откриха неизвестни по-рано вещества, които оказват многостранно и съвършено уникално целително действие на клетките на черния дроб. Тези вещества носят общото название силимарини. По благотворното си действие върху клетките на черния дроб силимарините нямат равни по ефективност и полза сред останалите биологично активни вещества. Те "почистват" чернодробните клетки от натрупаните вредни вещества, в това число и от мазнините, защитават ги от разрушаване, укрепвайки клетъчните мембрани по такъв начин, че и най-агресивните и опасни вещества не могат да ги разрушат. Но най-ценното им качество е, че ремонтират повредените и способстват за възстановяване на вече разрушените чернодробни клетки.

Силимаринът дава нов живот на черния дроб!

ПОРАЗИТЕЛЕН ЕФЕКТ
Едно от най-впечатляващите доказателства за свойствата на силимарина е неговата ефективност при отравяне със зелена мухоморка, която съдържа фалоидин - смъртоносно отровен токсин! Обикновено при отравяне с тази гъба смъртността надвишава 50%. При експерименти със силимарин, смъртността съставлява 0%. И това при факта, че екстрактът от белият трън е даван 2-3 дни след приемането на отровната гъба.

С ЛЮБОВ КЪМ ЧЕРНИЯ ДРОБ На основата на екстракт от бял трън с повишено съдържание на силимарин и рибофлавин (витамин В2) е разработен съвременен бързодействащ комплекс "Расторопша с рибофлавином" /на български "Екстракт от бял трън с витамин В2"/. Приемът на комплексът е полезен при следните ситуации, от които имам натрупан личен опит:
1.Профилактична поддръжка на функциите на черния дроб
2.Всякакви заболявания на черния дроб и жлъчния мехур, в това число и жлъчнокаменна болест и оперативно отстраняване на жлъчния мехур.
3.Заболявания на задстомашната жлеза /панкреаса/, захарен диабет.
4.Захарен диабет, затлъстяване и други нарушения на обмена на веществата
5.Мастопатия и други хормонозависими заболявания
6.Алергия, акне и други кожни заболявания - особено е полезно при нерводерматит.
7.При всякакви програми за "почистване" на организма и за коригиране на теглото.
8.Прием на силнодействащи лекарствени препарати, в това число и при химиотерапия.
9.Употреба на алкохол - както инцидентна, така и при редовна употреба на спиртни напитки.

Препоръката ми за прием е:
1 таблетка за смучене на ден!
Най-доброто време за прием за "почистване" и ремонт на чернодробните клетки - след 22.00 часа
Най-доброто време за прием при защита от страничните действия на лекарствени средства, в т.ч. химиотерапия - от 11.00 да 15.00 часа.
При някоя от следващите ми статии ще разкажа повече за невероятната полза и ефективност от великолепното съчетание на екстракта от бял трън с други продукти в рамките на 21 профилактично - терапевтични програми.



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vangelpanov
Категория: Бизнес
Прочетен: 16966
Постинги: 8
Коментари: 2
Гласове: 4
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930